Bine te-am regăsit 🔅
Mai târziu decât am promis, dar aici sunt cu partea a doua despre procrastinare.
În ultima lună am vorbit mult pe marginea acestui subiect. Aproape că n-a fost zi să nu apară de undeva, fie într-o discuție amicală sau în vreo sesiune, ba chiar și workshopurile din Mai au fost pe tema asta.
S-a scris, s-a vorbit și se scrie și se vorbește încă mult despre procrastinare. Unii spun că există, alții spun că nu și cred că dezbaterea nu se va încheia vreodată. Eu una mi-aș dori să avem alt cuvânt în loc de ăsta, mai blând, dar se pare că nu avem :)
Întrebarea pe care o primesc cel mai des este: Cum [fac să] scap de procrastinare? Dacă și tu ești în căutarea soluției, răspunsul meu e ăsta:
Nu știu, hai să vedem întâi dacă procrastinezi sau doar amâni. [Ți-am lăsat data trecută un test prin care să vezi fix asta.]
Apoi, dacă într-adevăr procrastinezi, spune-mi cum faci asta și care e povestea pe care ți-o spui, pentru că ne ajută să vedem de ce procrastinezi.
Când știi de ce e mai ușor să găsești feluri potrivite ție prin care să faci față chestiunii [că prea repet cuvântul și nu-i găsesc sinonim].
.
Dacă ți se pare că evit răspunsul la prima întrebare prin întrebările de mai sus, vezi dacă te ajută, în primă fază, cele 7 sfaturi pentru evitarea procrastinării de la Gretchen Rubin. Tot de la ea poți afla și ce tip de procrastinator1 ești / cum procrastinezi.
Cât despre de ce procrastinăm, îți las interviul cu Dr. Timothy Pychyl , că te poate ajuta să-ți dai seama care e răspunsul în cazul tău.
Însă, dincolo de toate articolele și interviurile peste care ai dat deja sau poate încă le cauți, e nevoie să stai un pic cu tine și să vezi ce e de fapt acolo, în profunzime, de te face să amâni în mod repetat + îndelungat + neintenționat. Răspunsurile nu vin imediat, ci e nevoie de r ă b d a r e și î n c r e d e r e în proces. Iar dacă ai nevoie de sprijin și ghidare, putem face asta împreună în Ora de claritate.
🟡 Din #myPocket
Aici îți las recomandări din ce am salvat în Pocket în timpul scurs de când ți-am scris ultima dată. Uneori e doar un link, alteori sunt mai multe, nu vreau să fac o regulă din asta.
🎧 It's Time To Trust Yourself > un interviu cu Seth Godin, din care te las să-ți iei ce ți-e mai de folos.
📰 Re:creativ > newsletterul lui Andrei Lasc, în care scrie despre procese creative - ale lui și ale altora - căutând să înțeleagă de unde vin ideile.
👀 Vrei să ne vedem ochi în ochi?
Pe 8 și 9 iunie voi fi la PAD BUTIC / HÂRTIE, care se întâmplă în curte la Popa Tatu 68 [o cafenea super cool].
Voi fi acolo, alături de alți 21 de artiști și designeri, cu 2 serii limitate de calendare prin care zic că am reușit să fac să se întâlnească plan.clar și textilele mele [despre care prea puțin am mai vorbit în ultimii aproape 2 ani deja și nici nu știu dacă tu știi de ele].
M-aș bucura să ne revedem sau să ne cunoaștem, dacă încă nu ne știm ˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗
💬 Bine de știut
🟡 Răspunsul la întrebarea lunii Mai ajunge la tine peste câteva zile. Răspunsurile din lunile anterioare le găsești aici.
🟡 Următoarele workshopuri sunt pe 11 și 25 iunie. Tema o anunț pe 1 iunie.
Asta a fost pentru azi.
Să-ți fie cu folos. Dacă nu acum, atunci când vei avea nevoie.
Cu drag și pe curând,
Erika
Sunt Erika de la plan.clar și tu citești două puncte, newsletterul celor în căutarea productivității pe-ndelete. Scriu despre provocările noastre, ale tuturor, legate de planificare și schimbări [mai mici sau mai mari] și despre cum le putem naviga într-o lume mult preocupată de productivitate. Nu livrez rețete în pași magici, ci îți lansez întrebări la care să-ți răspunzi pe îndelete și-ți las și exerciții scurte, care te pot ajuta să ieși din impas.
În ultima zi din lună primești ediția audio a newsletterului, adică mailul în care răspund la întrebările pe care le primesc pe parcursul lunii. Intenția mea e să răspund unei întrebări pe lună, dar pot fi și mai multe dacă oarecum sunt legate între ele.
Ai o întrebare la care ai vrea să-ți răspund în Iunie? Las-o în formularul de mai jos:
Ciudat cuvânt! Sau doar mie mi se pare? 🤔