Tu ce faci după ce setezi obiectivele?
Bine te-am regăsit!
Erika sunt și citești două puncte, newsletterul plan.clar în care scriu despre provocările noastre, ale tuturor, legate de planificare și schimbări [mai mici sau mai mari] și despre cum le putem naviga. Nu livrez rețete în pași magici, ci îți lansez întrebări la care să-ți răspunzi pe îndelete și-ți las și exerciții scurte, care te pot ajuta să ieși din impas. Când nu sunt aici lucrez cu oameni în sesiuni 1:1 sau programe de grup și îi ajut să capete claritate, să obțină ce au nevoie în plus ca să facă pași înainte și să pună focus pe ce și-au propus.
[text scris în 18 ianuarie 2023, preluat din arhiva două puncte și adaptat pentru substack]
Am intrat în a treia săptămână din Ianuarie și parcă începe să dispară tensiunea începutului de an pe care am resimțit-o văzându-mi toate feed-urile inundate, din Decembrie încoace, de îndemnuri la setarea de obiective.
Dacă ne știm demult, știi că pentru mine anul poate începe oricând, așa că orice moment e bun pentru o retrospectivă și pentru setat obiective. Deci, nu despre asta vreau să vorbim azi. Ci despre ce facem după ce setăm obiectivele.
Eu am vorbit un pic despre asta mai jos și te invit să asculți. ↓
Dacă nu ai acum răgaz să asculți, te rog ia-ți doar un minut și scrie primul lucru care-ți vine în minte ca răspuns la întrebarea:
Tu ce faci după ce ți-ai setat obiectivele?
După care ascultă, când poți, gândul meu de mai sus, ca să știi ce e cu exercițiul de mai jos.
e x e r c i ț i u
Când ai vreo 30 de minute libere, scrie pe o foaie de hârtie [nu in spațiu digital] la ce crezi că ai nevoie sa renunți pentru a face loc să se întample ceea ce vrei să se întâmple de aici încolo.
Le poti scrie așa cum vin, iar apoi să le asezi pe categorii. După care e nevoie să alegi ce elimini prima dată și să faci asta.
Exercițiul mi-a adus aminte de Stop Doing List. Am tot auzit de lista asta, ba am si folosit-o, dar niciodat[ n-am văzut ideea alături de numele celui care (se pare că) a scris despre ea prima dată: Jim Collins.
Dacă pe lista ta de lucruri de eliminat au apărut și obiceiuri, uite cum poți să renunți la un obicei care nu-ți face bine.
Asta a fost pentru azi. Să-ți fie cu folos.
Zile cu sens să ai!
Cu drag și pe curând,
Erika