Bine te-am regăsit!
Erika sunt și citești două puncte, newsletterul plan.clar în care explorez intersecția dintre productivitate și starea de bine dorind să te ghidez spre productivitatea pe-ndelete. Scriu despre provocările noastre, ale tuturor, legate de planificare și schimbări [mai mici sau mai mari] și despre cum le putem naviga. Nu livrez rețete în pași magici, ci îți lansez întrebări la care să-ți răspunzi pe îndelete și-ți las și exerciții scurte, care te pot ajuta să ieși din impas.
Ca întotdeauna, îți mulțumesc că ești aici și sper să-ți fie de folos gândul de azi, care e despre acceptare.
În mai mult de trei sferturi dintre discuțiile despre amânare pe care le-am avut în ultimele 2 luni, a venit vorba de acceptare. Așa că am zis să las și aici schema pe care o recomand celor cu care lucrez atunci când simt că e dincolo de ei luarea unei decizii sau gestionarea unei situații.
Se întâmplă să ajungem să ne spunem că suntem leneși/șe pentru că amânăm să facem lucrurile pe care ni le dorim, dar care ne și sperie în același timp. N-aș generaliza spunând că preferăm să ne punem eticheta asta pentru că e mai simplu decât să vedem și să stăm cu frica din spate [că poate unii chiar nu o văd].
Dar, dacă citești acum rândurile astea și știi că la tine frica e cea care te face să amâni, sper ca schema de mai jos să te ajute să preiei controlul asupra schimbării pe care vrei să o faci de ceva vreme.
Pe scurt e așa:
• stai față în față cu provocarea și vezi [adică scrie pe hârtie] ce e în controlul tău din ce e acolo.
• apoi gândește-te ce din ceea ce e în controlul tău te poate ajuta să înfluențezi cumva situația [scrie și asta pe hârtie].
• tot ce e pe lângă cele două zone [de control și de influență] e doar de acceptat.
Când frica te face să amâni, e mai înțelept să accepți că sunt și lucruri pe care nu le poți controla și singura cale de deblocare e să te concentrezi pe cele pe care le poți controla.
Cum e pentru tine? Spune-mi dacă te regăsești în ce am spus și dacă te ajută schema :)
Extrase din #myPocket
#decitit despre oare ce e mai de dorit: o viață mai bună sau o viață cu sens?
#deascultat și #devăzut Thomas Hübl, recomandat de Ileana Sebe: despre cum să vezi în provocări și dificultăți o invitație la învățare. Mulțumesc, Ileana! Am plecat de pe instagram, dar revin în stories să-ți urmăresc recomandările.
Dacă ai citit rândurile astea din întâmplare, bine ai venit! Poți să te abonezi ca să primești postările mele săptămânale.
Cu drag și pe curând,
Erika